2006-06-16

sista dagarna med ersättningstrafiken

såg i morse att SL satt upp en anspråkslös liten lapp i bussterminalen vid liljeholmen, med budskapet att de tackar alla resenärer för deras tålamod under veckorna med ersättningstrafik på röda linjens fruängen-gren.

jag har åkt med ersättningstrafiken under vardagarna. det har varit mer eller mindre kaotiskt. inledningsvis rådde fullt kaos vid liljeholmen; ersättningsbussarna kom och åkte hipp som happ, utan tidtabeller. vid bussarna stod alltid minst två personer och gastade om ovidkommande ämnen. informationen till chaufförerna verkar ha varit minimal, vilket har resulterat i felkörningar, vilka i sig har resulterat bland annat i nedmejade vägskyltar (det är svårt att backa en dragspelsbuss på därför icke avsedd yta, let me tell you) .

allt detta slöseri med offentliga medel och offentliga ägodelar - och min tid - föranledde tidigt ett mail till SL:s kundtjänst. efter några dagar fick jag ett på gränsen till automatiserat svar utan några som helst sympatier för att våra gemensamma medel - och min tid - förvandlas till avskrapad lackfärg och liggande vägskyltar i hägersten.

på måndag är det emellertid över för min del, för då öppnar de tunnelbanan fram till telefonplan. i can't wait.

nyhet

snart så.