2008-01-17

Unpredictable people

Idag är jag trött. Jag vet inte riktigt vad tröttheten beror på. Kanske insikten att det inte finns några roliga jobb i världen. Eller att de är maskerade mycket väl. Jag ska dock skicka en ansökan till ett företag som efter en googling (ja, jag är som Alex Schulman - jag googlar allt och alla inklusive mig själv) verkar framstå som framför allt utgivare av religiöst läs- och musikmaterial samt bulvanföretag för olika verksamheter. Vem vet - det kanske bara är en olycklig omständighet som har resulterat i att några bolag råkar heta samma sak. Vi får snart se.

Riksdags-TV var tråkigt idag. Järnvägsdebatten är inte så engagerande. Jag noterade dock att riksdagskvinnan Annelie Enochson snarast måste tas omhand och återföras till 2000-talet, med avseende på frisyr och klädsel. Annars riskerar hon störa den demokratiska processen i Riksdagen.

Eftersom jag inte iddes gå och köpa nytt gott kaffe igår, får jag även idag dricka Signums ekologiska mellanrost bryggkaffe. Kaffet har en starkt besk smak och smakar rent generellt sådär konstigt som ekologiska varor smakar ibland. Existerar ens varumärket Signum nu för tiden förresten?

Spännande idag är dock hur utvecklingen för de frostiga relationerna mellan Storbritannien och Ryssland fortsätter. Det måste vi följa, jag och min kaffekopp.

2008-01-16

"Lars Ohly är nu en glad kommunist"

Fredrik Reinfeldt cracks me up. Att en partiledardebatt kan vara så underhållande.

Det här vädret gör mig modstulen. Redan innan jag klivit ur sängen hör jag hur det droppar tunga, hårda droppar på fönsterblecken. Det är inte bara jag som känner så. "Grådaskiga januaridagar", utbrast precis Maria Wetterstrand i plenisalen. Så sant.

2008-01-15

We cannot walk alone. And as we walk, we must make the pledge that we shall march ahead.

Vilket ohyggligt vidrigt kaffe jag är nödgad att dricka den här förmiddagen. Det är Signums ekologiska mellanrost bryggkaffe. Jag undrar så vem som kan ha efterlämnat det kaffet i mitt speceriskåp. Jag ska gå och handla nytt när ni andra människor har lunch.

Innan jag somnade igår, låg jag och tänkte på alla val vi gör hela tiden. Vi gör ju val i varje sekund av vårt liv. De flesta valen gör vi utan att vi tänker på varför vi gör dem - lyfter en arm, kliar oss, tittar åt ett håll osv. En del andra val gör vi efter mycket tankearbete, och då valet känns bra och genomtänkt. Andra val gör vi på grunder som i efterhand kan uppfattas som helt bisarra och som visserligen har föregåtts av intensivt tankearbete, men som ändå känns fel. Det är konstigt. Jag lär mig aldrig.

Jag tror ordet är SOLSTING i TV4:s Jackpot-program. Ingrid med den sönderrökta rösten hade fel.

Jag vill ge en vit kamel till Svenska Dagbladets ledarskribenter. De förgyller mina dagar.

A new direction.

2008-01-14

Tango i rabatten, eller rabatt på tangon

Igår, söndag, lyckades jag och Johan äntligen få audiens till Kafé Tjärlek, där vi/jag försökt fika ett antal gånger. Det är stängt på vanliga tider, och öppet på konstiga tider. Men igår var det öppet när vi gick förbi där - andra gången. Atmosfären var minst sagt annorlunda; ur högtalarna i det inre rummet, där alla möbler var undanställda längs med väggarna, pumpades tangomusik ut, personalen var minst sagt förvirrad och i behov av handfast styrning och vid ingången ockuperade ett glatt övre medelålders gäng av kulturtanter ett större bord.

Vi kände oss lite vilse, när vi slog oss ned i en undanskuffad soffgrupp i ett hörn av det inre rummet. Men tro på fan om inte kaffet var utmärkt. Johans cappuccino var mycket god, och min latte höll utmärkt temperatur och smakstyrka. Till kaffet serverades ett varierat utbud av tangodansande par - allt från män som dansant svängde sig med andra män, till kvinnor som förde andra kvinnor. Tydligen är Kafé Tjärlek ett tangocafé. Little did we know. Upplevelsen gav mersmak, liksom kaffet. Och enligt uppgift av en annan pratglad besökare vid tillfället för vårt besök ska deras chokladpraliner vara väl värda sitt pris.

Idag hittade en gammal vän mig på Facebook. En gammal vän från tiden jag studerade och jobbade i London. Det var en mycket glad överraskning.

I övrigt tittar jag efter jobb. Så klart. Jobbgud, förbarma dig nu över detta ditt dyrkande lamm.