2008-05-03

Pom pom pom

Sådär. Nu tror jag att min deklaration är klar. Jag är ganska nöjd med resultatet och detta helt utan fusk (No audit, please!). Mycket bra.

Jag funderar på att ta en promenad. Det har regnat under natten och morgonen, men nu på eftermiddagen är det uppehållsväder och ganska trevligt i luften. Det vore dessutom intressant att titta på Västerdalälven som är väldigt hög, trots att snösmältningen i fjällen ännu inte har tagit fart. Det talas överallt om kraftiga översvämningar framöver.

2008-04-30

Glöm tidigare inlägg

Ok. Min tidigare så bra dag har nu blivit tillfälligt naggad i kanten. Naturligtvis har det med SJ att göra. Hela tågsetet som ska gå till Falun har pga ett obekant men "allvarligt" fel fått bytas ut mot ett set med två färre vagnar. Inga av de nya vagnsnumrena stämmer överens med dem från det ursprungliga vagnssetet och platsbokningen har därför upphävts. Vad blir följden? Kaos, så klart.

Det stör mig något oerhört att monopolets personal är fullkomligt likgiltig inför den olägenhet som deras usla fuskbolag skapar för resenärerna. Framför mig sitter en dam som precis berättade att hon är fem timmar försenad på grund av att hennes tåg till Stockholm ställdes in i morse och hon fick åka buss istället.

Så nu sitter vi i ett vad SJ-personalen själva precis kallade ett "indiskt" tåg och trängs och är irriterade. Extra irriterande är att vi för bara någon dag sedan kunde läsa och höra om SJs fina ekonomiska resultat, och att ännu högre biljettpriser är att vänta.

SJ har en usel vagnpark, tvivelaktig företagskultur (vilket så klart märks på personalens mediokra serviceinsatser och låga motivation) och ett dubiöst ägarskap. Privatisera nu!

Sol ute, sol inne, sol i sinne

I am having a good day.
 
Jag hade en stimulerande förmiddag.
 
Lunch åt jag på en trevlig liten italiensk restaurang tillsammans med en vän, och sedan cruisade vi en stund i hans nyinköpta bil, för att slutligen titta in i Johanneskyrkan innan det var dags att återigen inta kontorsstolen.
 
Och snart är halvdagen slut och jag ska åka till valborgsfirande.
 
Ganska trevligt.

2008-04-29

Nej och åter nej

Det här får inte bli en jobb-blogg. Det vill jag inte. Men de enda tillfällena då jag orkar eller känner för att skriva något här nuförtiden - är på jobbet. Illa, illa.
 
Jag försöker få IT-killarna att ordna till min dator. Men det är svårt. Den jag har siktat in mig på svarar inte på mina mail och ser arg ut när jag kommer nära honom. Det känns som en typisk klyscha kring hur IT-avdelningar jobbar eller inte jobbar.
 
Snart är det valborgsmässoafton. Jag ska åka till vänner i Sala, och sedan dagen efter vidare upp till Dalarna. Det ska bli skönt med lite vila, även om jag har planerat jobba på distans på fredagen. Men för att det ska fungera måste IT-killarna greja med min dator. Och det verkar, som jag skrev ovan, vara lite besvärligt just nu.

2008-04-28

Så kan det gå, när inte hatten är på

På grund av ett större vattenläckage på en liten gata i London, ligger stora delar av vår verksamhet nere idag. Så är det att leva och verka i en gränslös, globaliserad värld.

2008-04-27

Å andra sidan

Vem hade trott att jag skulle sitta här en söndagkväll och ha ångest och dricka en stor mugg örtte utan vare sig honung eller socker?