2008-05-30

Nöden är alla uppfinningars moder

Jag har kommit på hur jag ska göra för att ha tid och ork att blogga; jag bokar ett litet konferensrum och sitter där och jobbar, och när andan faller på kan jag då lägga några minuter på att i lugn och ro, i avskildhet, reflektera över det som händer runt omkring mig och pränta ned det i skrift. Lysande, inte sant?

Den stora nackdelen med att sitta i ett kontorslandskap är att alla ser vad man gör. Jag är ju dessutom kolossalt benägen att tro att alla omkring mig har just mig i fokus och noggrant följer varje steg jag tar och varje resa muspekaren gör över skärmen. Då är det skönt att kunna integritetssäkra sig och stänga in sig i ett lugnt och svalt rum.

Jag har lovat mig själv att bara dricka tre muggar kaffe idag - en på förmiddagen, och två på eftermiddagen. Efter min första mugg nu på förmiddagen känner jag att jag behöver en till. Argh. Jag är helt koffeinberoende. Jag tror att jag mår dåligt ibland vissa helger på grund av att jag dricker för lite kaffe, eftersom jag inte har en kaffeautomat hemma utan måste brygga mitt kaffe själv - jobbigt moment.

I morgon är det bröllop. "Tjo flöjt!", sa Janne Vängman.