2008-11-28

I've been like a captured eagle

Did you have a horrid week? -Yes, fairly horrid.

Hur kommer det sig att 76 % av alla nyhetsreportrar på TV har någon form av talfel eller talar med en irriterande dialekt? Jag tycker det är märkligt.

Min vecka var jobbig. Var din också det? Mmm. Jag förstår. Jag fick i alla fall en leverans av möbler från Furniturebox. Fraktbolaget dumpade paketen utanför porten, och den överårige speditören tittade på när jag släpade in 100 kg-paketen i mitt hus. Det är konstigt att fraktkostnaden är dubbelt så hög som för min soffa som ska levereras nästa vecka, men den bärs in i lägenheten. Jag ska skicka ett klagobrev till Furniturebox; jag misstänker att en tämligen stor del av fraktkostnaden åker rakt ned i bolagets djupa ficka.

Nu dricker jag cider, god fransk cider som jag egenhändigt har inhandlat på någon gård i Normandie. Jag längtar tillbaka. Vilket underbart liv jag skulle kunna leva i Honfleur, Deauville eller Trouville-sur-Mer. Me wanna.

Apropå något helt annat så är det väldigt obehagligt att läsa om, och titta på, vad som sker i Mumbai just nu. Jag har varit på de där hotellen, stationerna och områdena flera gånger. Taj Mahal är så vackert inuti - nu bolmar brandröken från hotellet. Sorgligt. Och sorgligt är det också att dessa fundamentalister får hållas.

You know, an eagle's born to fly.