2008-08-16

Gamla goda Paris

Jag sitter på en uteservering längs Boulevard de Bonne Novelle och dricker upp det sista av mitt rosévin. Jag vill bo i Paris. Även om jag inte behärskar språket så förstår jag dem, fransmännen. De har hittat ett formidabelt sätt att leva.

2008-08-14

Gud i Himmelen

Jag är på väg mot Frankrike i bil. Vi har bytt tre glödlampor i Nyköping. Mitt högra pekfinger blöder och är oljigt. Fortsättning följer.

2008-08-10

SJ måste störtas

Ska jag behöva ägna mitt liv åt att störta SJ:s skämt till tågmonopol? Nu ska jag helt plötsligt vara glad över att jag får åka tåg och inte buss, som tidigare hotats med. Problemet är att folk är boskap utan tankekraft och nu är alla platser tagna huller om buller på tåget. Somliga sitter på rätt plats, men vi som hade bussplatser som blev tågplatser har fått flytta runt trots att vi har bokade platser på våra biljetter. Förvirrande? Ja, även för personalen. Jag förstår inte hur stackarna som jobbar på tågen orkar med dessa ständiga överraskningar och kaossituationer. Jag ska reklamera min biljett. Det är naturligtvis fullständigt utsiktslöst att få någon återbetalning eller ens minimal kompensation, men min klagan ska in i systemet i alla fall.

Tack SJ, för att ni har gjort ännu en resa helt stressig och för jävlig.