2008-01-11

Ack, ljuva musa - var är du?

Det är svårt att motivera sig till att göra vissa sysslor. Jag sitter med en öppen, vit och tom Word-sida framför mig och försöker formulera mig. Om mig. Som om det inte är svårt nog att uttrycka sig om andra företeelser - nu står jag i fokus, och (oj, nu ploppade det till i högtalarna mitt i Reba McEntires 'Night the Lights Went Out in Georgia' utan någon visuell förändring på skärmen - därför föredrar jag att ha allt ljud avstängt..) då blir det extra knepigt. Som tur är har jag fantasi som en 6-åring på LSD att luta mig mot.

2008-01-09

call my name aloud and i'll be there for you, there is no end to all the things that i would do

igår registrerade jag mig på arbetsförmedlingen. kvinnan som betjänade mig hävdade att jag inte hade matat in de uppgifter som krävs för att bli registrerad. jag förklarade att det hade jag visst gjort, alla de steg som behövdes före besöket på arbetsförmedlingen. kvinnan förklarade att jag nog hade fyllt i "mitt cv", och att jag sannolikt förväxlade de två olika sakerna. jag förklarade återigen, i sansad ton, att jag fyllt i all information som förväntades av mig och att det inte var "mitt cv", utan förberedelsen för registrering till arbetsförmedlingen. samma sak igen. efter ytterligare en förklaring kallade kvinnan på en kollega som tittade på skärmen, och med barnslig röst förklarade att jag nog fyllt i "mitt cv". jag förklarade återigen att jag var 100 % säker på att jag fyllt i de korrekta uppgifterna. då slog det kvinnan att någon annan haft samma problem för länge sedan, och detta kom även hennes manliga kollega ihåg. de klickade på ett par ställen på dataskärmen och vips kom mina registreringsuppgifter upp. kvinnans kommentar: "och här står jag och säger att du inte fyllt i dina uppgifter..." thank you.

clinton knep några fler procentenheter än obama i new hampshire. nu funderar amerikanarna på hur deras opinionsundersökningar kunde visa fel av sådan magnitud. det börjar bli spännande, det här. vem behöver andra avenyn eller csi när man kan titta på cnn och följa de båda partiernas presidentkandidatkandidater? spänning så det räcker och blir över.

jag behöver en ny bok att läsa. tips?

2008-01-07

there are two sides to every big city, and he walked on the side that wasn't pretty

silbersky hävdade i media att hans klient var oskyldig till mord. nu är den unge klienten dömd för grov misshandel och vållande till annans död. då måste väl silbersky vara nöjd med resultatet, eller? jag tycker straffen och motiveringarna är rimliga; det går inte att med säkerhet visa att ungdomarna misshandlade sin kamrat med avsikt att döda - även om deras beteende inte hör hemma i ett civiliserat samhälle. låt oss hoppas att efterdyningarna av denna barbariska gärning kommer att prägla gossarnas liv för en bra tid framöver, och inte bara de år som den utdömda strafftiden utgör.

idag tänkte jag åka och skriva in mig på arbetsförmedlingen, som arbetslös och till arbetsmarknadens förfogande stående. men de stänger sin personliga betjäning 15.00, förstår ni, så jag hinner inte idag. det får bli i morgon. jag är ärligt talat smått nyfiken på hur jag kommer att bli bemött på arbetsförmedlingen - om de rekommenderar en söka jobb-kurs kommer jag att explodera.