2008-07-25

Hur lyckas bussbolagen...

...rekrytera nästan enbart fullskaliga pajasar som förare? Ser de inte att passagerarna lider i värmen i de gamla äckliga nedsmutsade och fullständigt underhållseftersatta bussarna? Jag är så lycklig att jag snart slipper åka buss varje morgon. Mitt liv kommer att få ett lyft, och mitt blodtryck en nedgång.

Och så lite breaking news: utomjordingar finns, och har besökt planeten Jorden. Vad är nytt, undrar jag. Dagligen ser jag dem i tunnelbanan, på jobbet, på bussarna, på ICA Kvantum, i televisionen; de där små människoliknande figurerna med lätt öppnade munnar, håglöst ansiktsuttryck och en grågrönaktig hudfärg. Nasa behöver inte bekräfta någonting. Jag vet.

2008-07-23

Men snälla människor

Bakom mig här på bussen sitter en turistande familj från Östergötland. De är som en parodi på östgötar - pratar överdriven dialekt och kommenterar allt de ser.

Vad skönt att tiden i Östergötland är förbi.

2008-07-22

Tick-tack, tick-tack...

Det finns en fara i att stå som back-up i alltför många kollegors out of office-reply eller vara nästan ensam på jobbet - mängden underliga telefonsamtal ökar drastiskt. Idag har jag bl a fått motta samtal av en kvinnlig projektledare som sökte jobb hos oss. Samtalet påminner mig om min ljuva tid som företagare, då det kunde ringa personer som i sin spontanansökan via telefon ville visa hur framåt de var och helt enkelt vägrade ta ett nej. Sjukt irriterande.

Det här är en rolig video. Rolig, och lite skrämmande. Men oj vilken flax han har, mannen. Och notera hur han tar på sig sin keps efter...incidenten.

Och ni som envisas med att behålla era ryggsäckar på ryggen i tunnelbanan eller i bussar - försök komma ihåg att ni har en utstående tingest bakom er, som rör sig även när ni rör på er. Nästa gång jag får en smäll av en aningslös och obrydd ryggsäcksbärare som vrider på sig utan att tänka efter, kommer jag att slå tillbaka. Var så säker.

2008-07-21

Anfäkta anamma

Vad sysslar SL:s underhållspersonal med? Varje vecka åker jag med minst en Nacka-buss där stoppknapparna inte fungerar. Och chaufförerna sitter som hopsäckade hösäckar och förstår inte att hålla koll på passagerarnas vinkande armar eller försiktiga rop att de gärna vill gå av vid nästa hållplats.

Alla dessa latmaskar och apatiska människor överallt. Försvinn!