2008-01-04

wasting time in the unemployment lines

2008. arbetslös. min del i företaget är överlåten på min kollega. dags att hitta ny sysselsättning.

så här ser mina dagar ut nu: jag vaknar på morgonen, slår på tv:n och ser på nyheterna. nyheterna utgörs av en lagom dos torr, saklig och vänstervriden information från svt, lättsmält kommunikation från tv4, och snärtig men repetitiv information från cnn international. efter en rejäl frukost bestående av framför allt gröt eller havrefras, duschar jag och fixar till mig. man kan inte se ut som en luffare bara för att man är between jobs, eller hur? därefter vevar jag igång datorn och fortsätter mitt systematiska arbete att lägga in mig på jobb- och rekryteringssajter, varvat med att läsa mer nyheter på svd.se, di.se, www.dalarnastidningar.se och då och då ett getöga på dn.se.

kontinuerligt medan dessa aktiviteter fortskrider funderar jag i mitt undermedvetna på vad jag vill göra. jag tror jag vill påverka. så långt har mitt maskineri kommit än så länge. jag är som den organiska datormaskinen deep thought i liftarens guide till galaxen, med undantag för att min massa är betydligt mindre och jag är inte kontrollerad av möss. i alla fall inte såvitt jag känner till.

min plan är att gå upp lite tidigare fr o m nästa vecka, och antingen ta en morgonpromenad eller gå till gymmet och träna en sväng på tidiga morgonen. och att aktivt börja söka utannonserade jobb. men let's face it, majoriteten av jobbannonser är kolossalt tråkigt skrivna - de lockar inte. jag tror inte att jag kommer att kunna utkristallisera ett faktiskt jobb jag vill ha. snarare är det så att jag vet vilket jobb jag vill ha, när jag ser annonsen. och, gott folk, den annonsen har jag inte sett röken av ännu.