2007-12-15

people will try, try to divide something so real

lördag kväll.

jag har tagit en promenad runt sjöstaden, i kylan, och poppat in på arigato och tagit med mig en stor sushi hem. den är konsumerad. oh boy, är den konsumerad allt. kommer ni ihåg sex and the city-avsnittet där miranda (heter hon väl) blir så förbannad på sitt kines-take away-ställe när de skrattar i telefonen och vet vad hon vill beställa. exakt så gör en kvinna mot mig på arigato. men jag tycker mest det är underhållande. för tillfället.

nu är julklapparna klara - utsedda. de flesta, åtminstone. jag börjar avsky klapphysterin. alla gör ju det. varför slutar vi inte? kan vi inte bara donera en tusenlapp var till valfri välgörenhetsinrättning? det skulle bli flera miljarder som kommer till nytta. det är nästan pinsamt att se folk plocka ut något värdelöst bland all upptänklig skit i butikerna och sedan be kassörskan göra en julklapp av det i kassan.

ikväll ska jag äta godis och jordnötsringar och dricka te och tända några ljus och njuta av den skenbara friden som råder. det är inte frid för fem öre. allt händer nu. it is the best of times, and it is the worst of times.

cardiac arrest.