2008-02-15

Sittin on the front porch cooling in the shade, singin every song the radio played

Det gick bra i onsdags. Min presentation alltså. Jag behöver med andra ord inte känna ångest för att jag inte gjorde mitt bästa. Nu har jag däremot lite ont i huvudet och känner mig lite varm och tung i kroppen. Jag kan vara på väg att bli sjuk. Inte så konstigt, kanske, med tanke på att det snörvlas och hostas runtomkring mig.

De visar Törnfåglarna om eftermiddagarna på SVT. Jag vill minnas att det var den serien min mormor tyckte var så bra, enligt min mor. Det är inget för mig dock, men ett av mina favoritprogram är - Antikrundan. Detta avslöjar jag med risk för att bli mobbad eller utstött. Det är ett högklassigt och informativt program. Självklart är det BBC som ligger bakom originalkonceptet, och den svenska versionen kom till efter ett samarbete mellan SVT och BBC när BBC gjorde en skandinavisk turné med sin Antiques Roadshow på 80-talet. När jag ändå endorsar ett program i etern, kan jag lika gärna slå ett slag för Radiokorrespondenterna som sänds i radions P1 om fredagar kl 11.03. Det innehåller oftast väldigt intressanta betraktelser från våra utrikeskorrar i världen.

Just i detta ögonblick försöker jag motivera mig att skriva en jobbansökan, men egentligen skulle jag behöva vila middag.

2008-02-12

Swift and painless

Skriver ett kort inlägg här medan potatisen kokar och jag inhämtar den motivation som krävs för att lägga the finishing touch till min case-presentation som jag ska leverera i morgon bitti.

Jag tog nyss en entimmespromenad runt Hammarby Sjöstad. Helt underbart att promenera i rask takt i lite kylig temperatur, och titta på vad som pågår i form av byggen, fågelliv och barnvagnsmode. Om jag får ett jobb någon gång, kommer jag att sakna den här tiden av att kunna ta promenader mitt på dagen för att reflektera, samla energi och fokusera.

En helt annan sak: jag är verkligen en blödig människa. Och jag behöver arbeta på att öka min självkänsla och -säkerhet. Jag aspirerar inte på att bli en field marshall, men jag vill kunna hålla en mer stabil nivå av tilltro till mig själv och vad jag kan utföra. I seem to falter at times.