2008-02-28

A masterpiece of realism

Jag skriver bokrecension till de smäktande tonerna av Louis Spohrs Uvertyr ur hans version av operan Faust. Egentligen borde jag skutta runt i butiker och uträtta ärenden, men efter en promenad i morse kände jag mig lite väl varm och tung i kroppen, så nu avvaktar jag för att se om det är en eventuell förkylning på ingång.

P1 hade ett intressant program i Vetandets Värld tidigare idag. De intervjuade Kerstin Jon-And som är en av dem som ska leda jakten på nya och "gamla" elementarpartiklar när det tillbyggda partikelforskningslaboratoriet i Schweiz är up and running senare i år. Frågorna som aktualiserades är så underbart otäckt komplicerade att fundera kring - de grundläggande byggstenarna i vår existens, och vad tusan är universum - och varför uppstod det? Och svårast av allt - vad fanns innan? Iiiih... Jag stod på takterrassen i det strålande solskenet och blickade ut över södra Stockholm, läppjade på min kaffe latte och kände hur jag nådde mina begränsningar i abstrakt tänkande.

Dags att återgå till den väldigt konkreta verkligheten.

2008-02-26

They start with Byron and Shelly

Jag är så trött. Utsikterna att träffa en vettig partner känns mindre och mindre för var dag som går, i takt med att jag ser mer och mer av utbudet. Jag blir mer och mer desillusionerad. Det kanske går att stänga av tankarna om hur roligt och skönt och tryggt det vore att ha någon att dela både det trista och det roliga med. Men hur gör man då?

Morning noon and night it's drink and dancing
Some quick romancing
And then a shower
Lili von Shtupp

I'm on empty.