2008-04-26

Sunshine in the rain

..är det bokstavligen idag. Jag satt uppe på takterrassen tidigare idag, och läste SvD och drack kaffe och åt jordgubbsrulltårta. Efter en halvtimme började dock regnmolnen närma sig och jag fick packa ihop mina saker och åka ned till våning 5 igen. Nu regnar det ute. Men solen skiner. Det ser så lustigt ut.

Jag borde deklarera, men det tar emot. Aktiesplit och försäljning av eget aktiebolag gör det lite jobbigare än vanligt. Jag tar nog med mina papper till mor över nästa helg och fyller i det där uppe i fjälltrakterna i stället.

Nu ska jag äta med R.

2008-04-21

Återigen nedhissad i kolgruvan

Måndag. Solen skiner. Redan på morgonkvisten var det varmt varmt varmt. Jag vaknade vid 6-tiden, pigg som en lärka. Naturligtvis valde jag att försöka somna om, vilket resulterade i att jag vaknade en timme senare, trött och hängig. Men efter två rejäla muggar starkt kaffe är jag nu redo att ta lunch. Tyvärr kommer jag inte hinna gå ut i solen något under lunchen, då jag ska sitta i ett konferensrum och äta kall sallad.

Jag lider även idag av bowlingtumme, från den långa bowlingsessionen i lördags kväll. Mina fingrar på högerhanden vill krampa ihop sig, och tummen värker lite smått. Jag masserar dock fingrarna och sträcker ut dem regelbundet för att motverka att handen drar ihop sig till en veritabel monsterhand

2008-04-20

Varmt och soligt och jag orkar inte

Idag har det varit fantastiskt trevligt väder, men jag har inte varit ute i solen mer än trettio minuter - och då satt jag på takterrassen och drack kaffe. Jag ville vara ute mer, och även gå till köpkvarteret och titta om där fanns någon vårig jacka eller rock, men jag orkade inte. Däremot har jag orkat göra rent i badrummet, vilket var i grevens tid - en dag till utan rengöring och nytt, ont liv hade uppstått i all grime (ännu ett engelskt favoritord) som har täckt ytorna en längre tid.

Och att blogga är ju inte att tänka på under veckorna, då jag är trött varje kväll efter jobbet. Jag tror inte att jag riktigt har kommit in i någon jobbrytm ännu. Det blir dock bättre och bättre. Men i avsaknad av konstant nyhetsflöde och de intressanta (?) observationer jag kunde göra på mina dagspromenader finns det inte så mycket att skriva om; i alla fall inte som jag får skriva om - vi gör massor av intressanta saker på jobbet, men det vore kanske olämpligt att skriva om.

Och tittade på Internet efter lägenheter gjorde jag också idag. Det finns en del. Men mycket är ju tråkigt. Och någon större ork att bygga om en hel lägenhet har jag inte heller.

Var är orken? Var hittar man den?

Orka.