2008-03-10

Tvättstugeterror och politrucker

Jag läste idag att våldet ökar i Stockholms tvättstugor. Det är inte så konstigt - alla hatar tvättstugor. Det är en miljö som man inte kan förknippa med annat än tidsödande tråk och ofrivilligt socialiserande med (ofta) okända människor och deras smutsiga byk.

Undertecknad är själv ett offer för våldet i tvättstugor, dock ej i Stockholm. Det inträffade en incident när jag studerade i Linköping och använde mig av tvättstugan i mitt hyreshus i centrala Linköping. En tidig morgon blev jag attackerad av en äldre man som tryckte upp mig mot väggen och meddelade att han alltid använde tvättstugan med väggfast strykbräda. Av någon anledning hade mitt bokningsbeteende av just den tvättstugan irriterat honom till den milda grad att han väntat på mig en god stund i den arla morgonen, enbart för att konfrontera mig. Jag blev förskräckt, naturligtvis, men återfick fattningen när jag insåg att mannen nu hade skitit i det blå skåpet. Jag replikerade med att han nu nog hade begått ett misstag, och att jag skulle kontakta lämplig myndighet för att tillse att han blev omhändertagen. Jag minns särskilt min lysande fras: "Du vet, det finns alternativt boende för sådana som du.".

Något senare befann jag mig på min balkong, och döm om min förvåning när gubbfan dyker upp på balkongen som satt ihop med min balkong. Han såg mig, vände på klacken och försvann in i sitt näste. Några veckor senare hade jag en ny granne.

Idag gick jag med i ett politiskt parti. I brist på en vettig värld att leva i kände jag mig därtill nödd och tvungen.

0 kommentarer :